Лола Радивојевић

Рођена 2005. године, своју тениску каријеру почиње са пет година у тениском клубу „Јастребац“ Блаце.

Каријеру наставља у Нишу на тениској академији „Милаш“ са тренером Ђорђем Костићем. Омиљени ударац јој је форхенд паралела, а највећи узори су Ана Ивановић, Марија Шарапова и Новак Ђоковић.

Освојила је: ОП Палић, Првенство Тенсиког савеза Источне Србије, ОП у Нишу, ОП у Ћуприји, ОП у Нишу до 14 година, Bellevue Cup 2017. у Улцињу, Видовдански турнир, Куп Паја Патак…

Лола је једна од највећих нада нашег тениса.

Наталија Пешић

Рођена 1998. године. Са пет година почиње да се бави каратеом у карате клубу „Блаце“ из Блаца.

На светским првенствима је освојила:

  • две златне
  • једну сребрну
  • две бронзане медаље.

Такмичи се у категорији сениорки у катама и актуелна је шампионка света.

Више од десет година активно је учествовала на еминентним такмичењима и освојила прегршт медаља.

Марија Чолић

Рођена 1990. године. Почиње да тренира рукомет, а са 14 година добија позив из Црвене Звезде и одлази у Београд, где започиње да ниже успехе.

Са 15 година постаје најмлађи капитен у историји спортског друштва и на њеној руци капитенска трака остаје седам година.

На голу Црвене Звезде остаје девет сезона. Након Црвене Звезде наставља да ниже успеху Француској у клубовима: Ниме и Ница.

У репрезентацији Србије дебитовала је 2016. године у Шведској.

Никола Радосављевић

Рођен је 1990. године, а спортом снаге powerlifting-ом почео да се бави 2013. године.

Категорија у којој се такмичи је bench press. Учествовао је на разним такмичењима и државним првенствима у: Врању, Лесковцу, Параћину, Словенији, Белој Паланци.

Поносни је освајач десет златних, две сребрне и две бронзане медаље.

Никола је неколико пута обарао државне рекорде.

Предраг Мијатовић

Рођен је 2002. године. Ученик је другог разреда гимназије у Блацу и голман Рукометног клуба Јастребац.

Са 12. година, 2014. године, Пеђа постаје најмлађи првотимац рукометног клуба Јастребац, у 40 година дугој традицији овог клуба, када га тадашњи тренер и легендарни рукометаш Недељко Јовановић ставља међу стативе.

Протеклих неколико година је са репрезентацијом рукометног кампа Растимо из Новог Сада и РК Метеором из Лесковца, генерација 2002. годиште, освајао међународне турнире у Београду, Новом Саду, Скопљу, Зрењанину, Лесковцу, Ади где је свуда проглашаван за најбољег голмана турнира.

Стицајем околности 2016. године са 14. година, постаје стандардни састав првог тима РК Јастрепца, када је у потпуности показао своје таленат и умеће и у конкуренцији сениора у Првој рукометној лиги Србије и помагао својим одбранама старијим друговима из тима, да освајају бодове како кући тако и на незгодним гостовањима.

2017. године постаје репрезентативац Србије у својој узрасној категорији момака рођених 2002. године.

Иако постоје интересовања од најбољих клубова из Србије и региона Предраг је и даље члан нашег рукометног клуба и са својом генерацијом омладинаца сада је ослонац прве екипе РК Јастребац.