Завршена је шеснаеста по реду најлепша прича о шљиви

Dani Sljive 2018 Ilu 01

Завршена је традиционална привредно-туристичка манифестација „Дани шљиве“ у Блацу, која је трајала од 24. до 26. августа.

Манифестација је обиловала различитим програмима и садржајима, како културно-уметничког тако и забавног, едукативног, дечијег, али и спортског карактера. Улица шљиве, Парк котлића, дечије представе, концерти, фолклор, мажореткиње, стручна предавања из области воћарстава као и Сајам технике и пољопривредне механизације, само су део тродневног догађаја у Блацу који је  привукао велики број гостију из земље и региона.

Манифестацију је у петак вече отворио министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, а највише посетилаца манифестације је било током концерта Амадеус бенда и Аце Лукаса.

Шаховска симултанка, аеро-митинг у Лазаревцу, програм за најмлађе, дегустација традиционалних јела, фудбалска утакмица ветерана ФК Јастребац и ФК Партизан били су садржај другог дана манифестације. Концертом Гоце Тржан и Дејана Петровића Биг Бенда употпуњен је суботњи дан Дана шљиве.

Улица шљиве, у којој су на бројним штандовима били изложени многобројни производи од шљиве: разне врсте ракија, џемова, слатког, али и другог воћа, била је препуна посетилаца и трећег дана манифестације, који је био и дан проглашења најбољих произвођача и прерађивача шљиве. Награде су подељене за најбољи шљивик, за најбољу шљивову ракију, најбољу воћну ракију, најлепши штанд, најбољег воћара, најбољег младог сточара и најлепше производе месних заједница…

Овогодишња, шеснаеста по реду манифестација Дани шљиве завршена је спектакуларним концертом рок групе Ван Гог.