ВЕЛИКИ УСПЕХ ПРВЕ ДИГИТАЛНЕ МАНИФЕСТАЦИЈЕ ДАНИ ШЉИВЕ БЛАЦЕ

Asset 1

Манифестација Дани шљиве, Блаце 2020, одржана је упркос пандемији, заобишавши све препреке које нам је Ковид 19 вирус наметнуо.

Уз поштовање свих предвиђених и препоручених мера безбедности, у околностима ванредне ситуације због пандемије, манифестација у дигиталном формату испунила је свој превасходни циљ који се огледа у промоцији шљиве, производа од шљиве, презентацији произвођача и целокупне заједнице која слави ово драгоцено воће.

У трајању од 21. до 23. августа на друштвеним мрежама и сајту ТО Блаце, а уз подршку медија, одржана је традиционална манифестација посвећена шљиви. Општина Блаце и ТО Блаце као главни организатор, потрудили су се да задовоље све укусе грађана и пратилаца, те је онлајн програм манифестације садржао како програм за најмлађе, тако и концерте, излагачки део, традиционалну храну, рецепте за наше домаћице, поступак прављења ракије и још пуно тога.

Овогодишња манифестација отворена је онлајн обраћањем помоћника председника општине Блаце Сузане Вељовић, која је најавила другачији формат традиционалне манифестације.

Првог дана манифестације сви заинтересовани грађани могли су да испрате предавање Марка Селаковића, шефа ПКС у Дубаију на тему „Шљива на тржишту Блиског Истока“.

Дигитална Улица шљиве представила је велики број излагача, произвођача хране, пића и домаће радиности, и на тај начин им омогућила да побољшају своје пословање изласком на онлајн тржиште.

Такмичарски део и избор за најбољу ракију, најбољи шљивик, најбољег младог воћара и жену воћара обавила је посебна комисија уз поштовање свих предвиђених безбедносних мера.

Дигиталнa манифестацијa Дани шљиве 2020 посећена је више од 30 хиљада пута путем друштвених мрежа, тако да је иста постигла велики успех у промоцији општине Блаце и шљиве.