Улица празничне чаролије

IMG 7132

Туристичка организација Блаце се потрудила да током децембра и почетком јануара, манифестацијом Улица празничних чаролија, допринесе лепшем расположењу и доживљају новогодишњих и божићних празника наших грађана и гостију који су посетили наш град у протеклом периоду.

Улица празничних чаролија садржала је бројна дешавања почев од отварања Улице празничних чаролија 17. децембра, где је велики број посетилаца, посебно деце, уживао у дружењу са Деда Мразом, маскотама, кићењу новогодишње јелке, послужењу, а пре свега у бајковито уређеном парку у центру града. Музика, дружење и светлећа декорација допринели су позитивној енергији и осмесима на лицу наших најмлађих суграђана.

Следеће дешавање у оквиру манифестације било је цртање на платну на тему Празнична чаролија, које је одржано у холу КЦ Драинац 25. децембра, а у сусрет следећем догађају, односно караоке забави за децу, које је изазвало одушевљење како самих учесника, тако и присутних родитеља и посетилаца исте.

Комисија за избор најлепше новогодишње честитке имала је јако тежак задатак при избору награђених радова, јер су се деца из предшколске установе и основне школе потрудила да великим бројем креативних и јединствених честитки покажу своје умеће и допринесу реализацији изложбе честитки и јелки. Најлепше новогодишње јелке су добиле породице са већим бројем деце, као и породице слабијег материјалног стања.

У сусрет Божићу, највећем православном празнику, Туристичка организација Блаце је делила бадњаке грађанима у центру града, а 14. јануара поделила новогодишње пакетиће деци са посебним потребама.

Као и до сада, Туристичка организација Блаце ће све радити уз веровање да сви грађани света имају право да упознају лепоте наше планете, Републике Србије, а пре свега имају право да упознају наш бајковити крај и општину Блаце.