У Куршумлији одржана радионица о активизму младих

Radionica Kursumlija 01

Полазнице пројекта „Моја општина, моје одлуке“ Миљана Илић, Миланка Јовановић и Вера Васиљевић организовале су 2. децембра радионицу за младе у просторијама Омладинског центра Канцеларије за младе општине Куршумлија, како би са вршњацима поделиле основна знања и информације до којих су дошле током иницијалне обуке на пројекту.

Било је речи о томе како се млади могу ангажовати више у раду локалне администрације, достављати своје идеје и предлоге, учествовати у припреми локалних акционих планова за младе.

Генерални закључак је да тренутно млади немају довољно ни ентузијазма ни информација да би били активнији учесници локалних друштвених процеса и да је неопходно да се константно ради на њиховом подизању свести о значају сопственог ангажмана, како кроз формално, тако и кроз неформално образовање и радионице попут ове.

Младе полазнице из Куршумлије поделиће све закјучке до којих су дошле током ове, али и претходних локалних акција које су реализовале у склопу пројекта на завршној конференцији, чије је одржавање најављено за 14. децембар 2017.