У Блацу успешно одржан четврти Сајам пољопривреде

Sajam Poljoprivrede 2018 01

У организацији Општина Блаце и Куршумлија, Пољопривредне стручне службе Агро-пољосавет Блаце, Средње школе Блаце и Туристичке организације Блаце у спортској хали у Блацу је одржан четврти Сајам пољопривреде, чији је покровитељ било Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде и Привредна комора Србије.

Присутнима су се обратили председник Општине Блаце Зоран Јозић, председник Општине Куршумлија Радољуб Видић а манифестацију је свечано прогласио отвореном државни секретар Министарства пољопривреде Велимир Станојевић.

Приликом свечаног отварања наступила је најмлађа група КУД “Стојан Новаковић”, а стихове о шљиви је говорио и првак драме Народног позоришта Републике Српске у Бањалуци, Добрица Агатоновић – Ага.

Испред Министарства пољопривреде присутне је поздравио државни секретар Велимир Станојевић, који је изразио уверење да ће овај сајам прерасти у манифестацију регионалног карактера. Он је изјавио да је добро што се оваква манифестација организује у једном региону који се пре свега одликује напредном воћарском производњом, на првом месту шљиве и вишње али и јагодичастог воћа.

– То је велики потенцијал и држава треба да улаже у подизање нових засада, у прерађивачки сектор, као и у обнову механизације и сточног фонда и у све оно што младим људима који су остали овде да живе представља будућност и подршку, рекао је Станојевић.

Председник Општине Блаце Зоран Јозић рекао је да општина Блаце доста улаже у пољопривреду која поред туризма представља главну срж развоја општине Блаце.

– Тежња нам је да у наредном периоду у организацију ове манифестације буду укључене све општине Топличког округа како би сајам имао и већу посећеност и више посетиоца а све са циљем унапређења пољопривредне производње, нагласио је на отварању Јозић.

По први пут у организацију ове манифестације укључила се и Општина Куршумлија, одакле је такође било доста и излагача и посетилаца. Председник ове општине, Радољуб Видић каже да је уверен да ће овај сајам да се прошири и на окружни ниво и много шире, додајући да је ова општина за пољопривреду из буџета издвојила 20 милиона динара и да су резултати видљиви и да је све више засада под воћем на територији Куршумлије.

Овом приликом Туристичка организација Блаце захваљује се свим излагачима и посетиоцима сајма у нади да се видимо и у наредним годинама.