ТО Блаце добила награде за најоригиналнији експонат и најлепшу разгледницу

Leskovac 2017 02

Туристичка организација Блаце је добила две награде на јубиларној 10. изложби сувенира и туристичких публикација „Лесковац 2017“.

Награде које је Туристичка организација овом приликом освојила су за најоригиналнији експонат „Прслук из Блаца“ и најлепшу разгледницу „Гвоздени пук“.

„Прслук из Блаца“ направљен је као употребни предмет и експонат за промоцију наше општине и манифестације „Дани шљиве“, и овом приликом се захваљујемо Меланији Гмијовић из Кашевара, на сарадњи и помоћи у реализацији идеје.

Разгледница „Гвоздени пук“, настала је у циљу промоције Блаца и блачког краја кроз Топлички устанак, са мотивом чувеног пука српске војске „Кнез Михаило“, познатијег као „Гвоздени пук“ у чијем саставу се налазило највише регрута из Топлице. На разгледници је слика академског сликара мр Светлане Јевремовић, из Блаца. Слика је настала током трајања ликовне колоније „Сећање на јунаке Топличког устанка“, у организацији Културног центра „Драинац“ Блаце.

Овом приликом се захваљујемо Светлани Јевремовић и Културном центру „Драинац“ на сарадњи и стварању могућности да прелепо уметничко дело искористимо у промотивне сврхе нашег града.

Према речима в.д. директора Туристичке организације Блаце Ане Антић, на овај начин се промовише, пре свега Топлички устанак и Блаце, наша уважена сликарка мр Светлана Јевремовић, те манифестација „Ликовна колонија Блаце“.

– Добијене награде су доказ да заједничким радом, умногоме, можемо унапредити нашу малу локалну заједницу и промовисати је у најлепшем светлу – изјавила је Ана Антић приликом уручивања награде за ова два предмета.