Турско језеро на врху једног од обронака Јастрепца, је природно језерце које се налази се на око 680 метара надморске висине у атару села Пребреза, на четворомеђи са селима Богише, Равни, Џепница, изнад места где су некада биле Трбуњске колибе.

Налази се у буковој шуми, окруженој боровњаком. Потиче још из доба Римског царства, а некада је представљало границу између ослобођеног дела Србије и дела који је још увек био под Турцима. Легенда каже да су се у језеру некада купале шумске виле.

Иако је обрасло растињем, језеро је испуњено водом и током најсушнијег дела године. Још увек није тачно утврђено порекло и састав воде у језеру. Сматра се да се језеро пуни водом из подземних извора. Покрива површину од око десет ари и представља прави доживљај за авантуристе.

Незнатним улагањем, у смислу чишћења језерског корита, језеро би постало права туристичка атракција, место за опуштање и релаксацију.

У близини се налази и Мало језеро, као и видиковац са кога се виде обронци Гоча, Жељина, падине Копаоника, Александровац…