Сајам рукотворина – Блаце 2019.

No Title

Туристичка организација Блаце, била је организатор четвртог по реду Сајма рукотворина у Блацу, који је одржан 28. и 29. јануара у холу КЦ Драинац у Блацу.

Овај догађај обиловао је разноврсношћу садржаја, а највеће интересовање за обилазак штандова и упознавање са традицијом народа нашег краја изразили су полазници ПУ „Наша радост“, Блаце и ученици ОШ „Стојан Новаковић“, Блаце.

 Поред штандова са разним рукотворинама, плетеним, везеним и шртиканим ручним радовима излагача, догађај је обогаћен дечијим радионицама, модном ревијом и прелом као најпосећенијим делом манифестације.

На модној ревији моделе креаторки Мире Ђурковић, модног салона Цока, Анђелије Перић и Милунике Милосављевић присутнима су представили ученици средње школе „Блаце“, а кроз песму и игру представили су се KУД „ Стојан Новаковић“ и фолклорни ансамбл „ Драинац“ из Блаца.

Посетиоци су могли да виде и музејску етно поставку и упознају се са предметима и начином стварања ручних радова наших бака, а који су нас вратилили у давно прошло време када је прело било главна забава на селу. На овај начин, кроз помало заборављено прело, млађим генерацијама, пренешена је традиција времена иза нас.