Позив за учешће на пројекту о партиципацији младих

Mladi Ilu

Удружење грађана “Интермедиа” из Блаца организоваће у периоду 13 – 15. октобар 2017. године на Златару семинар „Моја општина – моје одлуке“, као прву активност у оквиру истоименог пројекта.

Пројекат „Моја општина – моје одлуке“ има за циљ повећање учешћа младих у процесима доношења одлука на нивоу Топличког округа, а реализује се у периоду септембар 2017 – фебруар 2018. уз подршку Европске омладинске фондације Савета Европе.

Циљ пројекта је да допринесе повезивању младих људи и локалних институција, пре свега – општинских служби, упознајући младе са тим како функционише локална администрација, и са друге стране – показујући локалним самоуправама да су млади неопходан партнер при доношењу свих локалних одлука од значаја за становништво. Кроз заједничку обуку представника локалне самоуправе и представника младих из округа, идеја је да млади спознају како функционише локални систем и како они могу утицати на њега, и са друге стране – да локална самоуправа боље разуме позицију и ставове младих.

Иницијалну обуку ће пратити низ локалних активности младих полазника (радионице, рад на заједничким препорукама за локалне актере, округли сто са циљем представљања резултата пројекта), као и студијска посета општини Ампелокипи у Солуну, као примеру добре праксе када је реч о заједничком одлучивању и учешћу младих у процесима на локалном нивоу.

Пројекат треба да окупи представнике 4 општине Топличког округа (Прокупље, Куршумлија, Блаце и Житорађа), између 20 и 35 година старости, из различитих локалних структура – локалних општинских служби које се баве младима, канцеларија за младе, удружења младих и удружења за младе, неформалних група младих, школских и студентских парламената.

Све заинтересоване позивамо да доставе кратку биографију и мотивационо писмо до 1500 карактера до петка, 29. септембра 2017. на емаил адресу: office@intermedia.org.rs

Кандидати ће о исходу селекције бити обавештени до 02. октобра 2017, а изабрани полазници том приликом добиће маил са агендом тренинга и детаљним инструкцијама за даље припреме.