Општина Блаце била је домаћин манифестације Топличко вече

DSC 9164

Београдски ресторан “BELWOOD WEDDING CENTER” био је место традиционалног окупљања Топличана у Београду, поводом одржавања манифестације “Топличко вече”, 15 новембра 2019. године.

Овогодишњи протоколарни домаћин била је општина Блаце.

Током манифестације Туристичка организација Блаце презентовала је привредни и туристички потенцијал ове општине. Производи блачких привредника, пољопривредника и вредних домаћица улепшале су и употпуниле целокупан догађај.

Манифестација је започела добродошлицом здравичара, а затим се присутнима обратио Владан Вукадиновић, председник Организационог одбора манифестације, као и председник Удружења Топличана у Београду Драган Владисављевић. Он се овом приликом посебно захвалио уваженом госту и уједно аташеу за културу Амбасаде Русије у Србији Денису Круглову, на пријатељској сарадњи Амбасаде Русије у Србији, Руске Православне цркве у Београду и Руског дома у Београду са Удружења Топличана у Београду.

О актуелностима у општини Блаце говорио је председник општине Блаце Милан Ћурчић.

 Захвалнице за допринос и афирмацију Топличког краја, председник Удружења Топличана у Београду Драган Владисављевић уручио је заслужним компанијама и појединцима: Компанији “Килер ауто” из Београда чији је власник угледни Топличанин Стојан Цветковић-Столе, као и угледним топличанима: академику Ратку Шелмићу и професорима Далибору Пешићу, Милану Букумировићу и Предрагу Цветковићу.