Млади из Топлице – у Солуну учили о партиципацији и бољој међусекторској сарадњи

Grcka Poseta 01

Делегација Топличког округа, коју су чинили Владимир Митровић, као председник удружења Интермедиа и координатор пројекта „Моја општина – моје одлуке“ и учесници истоименог пројекта подржаног од стране Европске омладинске фондације Савета Европе, реализовала је 9-10. фебруара 2018. године посету солунској општини Ампелокипи.

Током динамичне и изузетно продуктивне посете, делегацију су дочекали заменик председника општине Ампелокипи Георгис Катзикас, генерални секретар Општине Атханасиос Н. Папагеоргиоу, заједно са члановима општинског већа, као и запослени Одсека за ЕУ и међународне пројекте, приказујући детаљно омладинску политику општине Ампелокипи, са фокусом на различитим модалитетима за подстицање омладинске партиципације.

Чланови делегације посетили су Скупштину Града Солуна, где су их дочекали члан градске Скупштине Геогриоус Базмаделис и Афродита Боуикидис, из Сектора за међународна партнерства Града Солуна. За време разговора, посебан фокус стављен је на положај и активности младих током 2014, када је Солун био Европска престоница младих, а домаћини су, осим садржајних презентација, гостима представили и различите објекте који окупљају младе и нуде садржаје за младе – атлетски стадион, културни центар и геронтолошки дом, у коме се спроводи низ активности са фокусом на интергенерацијској солидарности.

На самом крају посете било је речи и о даљим заједничким активностима, које ће се у наредном периоду свести на заједничку припрему и подношење пројеката у оквиру ЕУ програма „Европа за грађане и грађанке“ и Ерасмус+ програма, кроз Омладински прозор за Западни Балкан.