Још један успешан наступ општине Блаце на највећем сајму туризма у Србији

Sajam Turizma 2017 Ilu 2

И ове године Туристичка организација Блаце представљала је нашу општину на 40. Међународном сајму туризма у Београду, који се ове године одржавао под слоганом „Одмор нас чека“.

Поред промоције здраве хране, гастротуризма, природних лепота и споменика, села и сеоског туризма на подручју наше општине, посебан акценат је стављен на промоцију манифестационог туризма и наше највеће манифестације „Дани шљиве“.

На штанду Туристичке организације Блаце представљена је и Висока пословна школа струковних студија Блаце и производи фирме за производњу домаћих производа „Natural food“ из Блаца.

Посећеност на штанду била је велика. Многе посетиоце сајма привукао је штанд Туристичке организације Блаце, који је био аутентичан и на коме су са поносом представљени туристички производи и потенцијали, домаћа радиност, стари занати, приватни предузетници и све оно што представља наш крај и нашу општину.

Трећег дана сајма општина Блаце имала је четрдесетпетоминутну промоцију на великој бини сајма. Програм промоције водио је Миша Ћирић, витез вина жупског реда, а прилику да се представе публици сајма имали су глумци аматерског позоришта „Театар 13“ и КУД „Стојан Новаковић“. Током промоције посетиоци су имали прилику да се упознају ликом и делом наших великана, Костом Војиновићем и Радетом Драинцем.

Након програма промоције на штанду је приређена дегустација традиционалне хране, коју су припремиле вредне блачке домаћице.

Потписан предуговор о оснивању Туристичке регије Копаоник

У оквиру сајма градоначелници, председници локалних самоуправа и представници локалних туристичких организација потписали су предуговор о оснивању Туристичке регије Копаоник. У ову регију укључени су: Крушевац, Александровац, Трстеник, Нови Пазар, Рашка, Брус, Куршумлија, Краљево, Врњачка Бања и општина Блаце.

Оснивање ове регије један је од начина да се повећају смештајни капацитети и унапреди целокупна туристичка понуда у овом региону и на самом Копаонику, који је као бренд препознат не само у Србији, већ и у иностранству.

Овом приликом Туристичка организација Блаце и Општина Блаце се захваљују сарадницима и пријатељима, који су препознали значај промоције производа на Сајму туризма и искористили могућност да управо њихови производи буду изложени на штанду Туристичке организације Блаце.

Посебно се захваљујемо:

ДОО „Лазар“
ДОО „Ми-Ми“
Т.С.Н. „Мара Вајат“
Винарија „Доја“
Етно село „Наша авлија“
„Јовић“ експорт импорт КД
Академски сликар Надица Грбић
Газдинство Крстојевић
Газдинство Степановић и „РС воће“
Креативни кутак Тања
Јелена Вучетић декупаж
Данијела Ваљаревић
Месна заједница Горња Јошаница
Месна заједница Придворица
Месна заједница Барбатовац
Месна заједница Музаће
Месна заједница Стубал
Месна заједница Доња Јошаница
Месна заједница Алабана
Месна заједница Рашица
Месна заједница Врбовац
Месна заједница Међухана

Такође, захваљујемо се и специјализованом порталу „InMagazzin“ који је препознао наше аутентично излагање и похвалио нас у свом извештају са највеће сајамске манифестације у Србији http://inmagazzin.com/odmor-te-ceka/