Здрава животна средина са деловима нетакнуте природе, представља идеалне услове за развој сеоског туризма у Попови.

Управо зато су Евица Димоски и Милутин Петровић, по повратку са привременог рада у Шведској, подизањем сеоског туристичког домаћинства „Зеленко“, започели остварење свог сна. Тик уз борову и јелову шуму, овај брачни пар санирао је и уредио прадедовске објекте, освежио и цвећем и природним материјалима украсио двориште, створивши прелеп простор за одмор и рекреацију.

Ово домаћинство располаже са три куће, од којих су две савремено опремљене, а једна је традиционална, старински уређена. Домаћинство располаже са осам соба и укупно 15 лежајева. Посетиоци овде могу да пробају рибље специјалитете, пите и чорбице од печурака, коприве, зеља, маслачка, купуса, кромпира… Гости могу да окушају и кулинарске вештине, припремајући зимницу и традиционална јела са домаћицом Евицом.

Сакупљање лековитог биља и прављење мелема, брање сремуша (скрембоша) и печурки са искусним водичем Милутином, само су део понуде за све посетиоце који желе активан одмор у природи. Пешачка стаза која кроз шуму води до цркве Светог Архангела Гаврила, у селу Врбовац, дугачка је 1,5 км.

Љубазни домаћини у свом дворишту направили су кутак за забаву најмлађих, тако да је домаћинство спремно да понуди садржаје за све узрасте посетилаца, а посебно за децу, и то у облику рекреативних настава у природи.

Адреса:
Село Попова, Блаце

Контакт телефон:
027/375-518; 065/8625716