Дани шљиве 2019 – Фотографије

DSC 2683

Завршена је 17. по реду традиционална привредно-туристичка манифестација „Дани шљиве“ у Блацу, која је ове године трајала од 22. до 25. августа.

Манифестација је обиловала различитим програмима и садржајима, како културно-уметничког тако и забавног, дечијег, али и спортског карактера. Улица шљиве, Парк котлића, дечије представе, концерти, фолклор, спремање традиционалне хране део су четвородневног догађаја у Блацу који је  привукао велики број гостију из земље и региона.

Прве вечери на манифестацији наступио је Караван РТС-а, који је отворио програмски део манифестације “Дани шљиве“ Блаце 2019.

Манифестацију је у петак вече свечано отворио представник српско-кинеског пријатељства Маng Yun. Након свечаног отварања манифестације уследили су концерти трубачког оркестра Бојана Крстића из Владичиног Хана и Алена Исламовића.

Шаховска симултанка, државно првенство у прецизном слетању лаких авиона у Лазаревцу, програм за најмлађе, дегустација традиционалних јела, фудбалска утакмица ветерана ФК Јастребац и ФК Партизан били су садржај другог дана манифестације. Концертом Јоване Дејић и Жељка Јоксимовића употпуњен је суботњи дан Дана шљиве.

Улица шљиве, у којој су на бројним штандовима били изложени многобројни производи од шљиве: разне врсте ракија, џемова, слатког, али и другог воћа, била је препуна посетилаца и трећег дана манифестације, који је био и дан проглашења најбољих произвођача и прерађивача шљиве. Награде су подељене за најбољи шљивик, за најбољу шљивову ракију, најлепши штанд, најбољег воћара, најбољу жену пољопривредника, најлепше производе месних заједница…

Овогодишња  манифестација Дани шљиве завршена је спектакуларним концертом групе Балканика.